Ready to start a crunchy career?

R&D Assistant

Als R&D Assistant kom je terecht in onze Corporate R&D afdeling. Je belangrijkste taken zijn het organiseren van smaakpanels en het uitvoeren van analytische metingen op onze grondstoffen, producten en verpakkingen. De focus ligt op onze producten: Biscoff, BEAR, Näkd, Trek en andere producten zoals Dinosaurus.
Biscoff marketing team at HQ in Lembeke, Belgium

Job description

 • Je bent het aanspreekpunt voor de planning en de uitvoering van de smaak panels. Je stimuleert collega’s om deel te nemen aan de smaakpanels en helpt hen de onderzoeken zo goed mogelijk uit te voeren, je bereidt de stalen voor, je bezorgt ze aan de deelnemers en neemt ook het verzamelen van de data en de analyses van de resultaten voor jouw rekening.
 • Je volgt studies rond de grondstoffen, producten en verpakkingen mee op door het rapporteren en interpreteren van de resultaten.
 • Je doet verschillende routineuze analyses op onze grondstoffen, producten en verpakkingen. Dit kan onder meer gaan over het meten van de vochtigheid, textuur en het in kaart brengen van productprestaties. Je werkt hierbij met tools als NIR, NMR, Coulter, viscosimeter, etc.
 • Je biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van nieuwe R&D methodologieën and protocollen en je houdt labo methodologieën up to date.
 • Je assisteert het R&D team bij verschillende projecten in onze proefbakkerij door het voorbereiden van deeg, het bakken van koeken of fruit repen en het analyseren van eindproducten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het up to date houden van de R&D database met nieuwe resultaten en het verzamelen van data voor statistische analyses.

Profile

 • Je hebt een passie voor voeding. Daarnaast ben je een sociaal persoon en geniet je ervan om groepsdiscussies te begeleiden.
 • Je hebt een ‘hands-on’ mentaliteit met een positieve attitude en een drive om continue bij te leren. Je bent gemotiveerd en werkt graag zelfstandig en in groep.
 • Je organisatorisch talent helpt je om flexibel om te gaan met je taken en je werk te prioritiseren. Af en toe een versnelling hoger schakelen doe je met gemak om je doel te bereiken.
 • Je voert jouw taken uit met de grootste precisie en bent tegelijk steeds op je qui-vive voor fouten in het hele proces. Daarnaast ben je discreet in het omgaan met vertrouwelijke informatie.
 • Je behaalde een relevant diploma of je hebt een vergelijkbare ervaring. Je drukt je vlot uit in het Nederlands en Engels en hebt een sterke kennis van Excel. Kennis van het Frans is een plus.
Employee with Biscoff Ice Cream

"Working at Lotus Bakeries feels like a privilege. A privilege to be part of a strong growing international organization, with a clear vision towards the future. Being able to contribute to this growth in one way or another is also what makes me proud. Proud to be part of the Lotus family."

Testimonial - Evy Vandenbrande

Evy Van den Brande

HR Project Manager

Offer

Lotus Bakeries investeert in mensen. Je komt terecht in een professionele omgeving met duidelijke ambities. Lotus Bakeries biedt jou verantwoordelijkheden en ruimte om mee te denken en jou persoonlijk verder te ontwikkelen. Het betreft een voltijdse functie waarbij een competitief en volledig salarispakket wordt voorzien in lijn met jouw ervaringen en jouw competenties.

Apply for this job
... Or get to know the team

Do you want to be part of a terrific team with the ambition to create small moments of happiness every day? Meet our people, discover their unique skills and get excited to join them in a great work environment.

Meet the team

Share this job