Ready to start a crunchy career?

Engineering Manager Equipment

Als Engineering Manager Equipment stuur je een internationaal team van Project Engineers aan die  verantwoordelijk zijn voor de realisatie van capex projecten betreffende onze productielijnen voor onze wereldwijde Biscoff productievestigingen. Je volgt alle projecten globaal op en houdt het management op de hoogte van de voortgang.
Production of the sandwich cookie in the factory

Job description

 • Je beheert en volgt de projectportefeuille voor equipment projecten op. Dit doe je door de jaarlijkse projectportefeuille met alle stakeholders te bepalen, maandelijks te rapporteren over de voortgang en het projectmanagement af te stemmen op de bedrijfsbehoeften.
 • Je leidt en coacht de projectteams door projecten te initiëren, resources toe te wijzen en projecten te valideren. Je geeft je teams advies, zorgt voor een goeie voortgang en biedt ondersteuning waar nodig.
 • Je stuurt je team van 7 Project Engineers aan om projecten op tijd en binnen het vooropgestelde budget uit te voeren met een sterke focus op veiligheid en kwaliteit.
 • Daarnaast optimaliseer je het projectmanagement en de engineering standaarden. Je ontwikkelt, documenteert en streeft naar de beste oplossingen en methoden op het gebied van investeringsuitgaven, veiligheids- en  kwaliteitsbeoordelingen, bouwbeheer en projectplanning,…
 • Gezien jouw expertise, rekenen we erop dat je de verschillende Biscoff fabrieken ondersteunt bij het optimaliseren en aanpassen van de verpakkings- en productielijnen.
 • Je rapporteert rechtstreeks aan de Global Biscoff Engineering Manager.

Profile

Om succesvol te zijn in bovenstaande verantwoordelijkheden mikken we op een collega met de volgende eigenschappen:

 • Een masterdiploma in een relevante studierichting gecombineerd met minimum 5 jaar ervaring in een productieomgeving, bij voorkeur in de voedingsindustrie.
 • Sterke projectmanagement en een minimum ervaring van 2 jaar als leidinggevende van een technisch team of ingenieursteam is een vereiste.
 • Goed technisch inzicht in productieprocessen gecombineerd met kennis van machinenormen en standaarden zoals machineveiligheid, elektrische veiligheid,…
 • Sterke analytische en creatieve vaardigheden om complexe en technische problemen op te lossen en deze vertalen in gestructureerde oplossingen.
 • Een hands- on en proactieve houding in combinatie met sterke proces gerelateerde organisatorische vaardigheden.
 • Uitstekende teamgerichtheid en een flexibele houding tegenover internationale culturen.
 • Strategisch denkvermogen gecombineerd met de focus op voortdurende verbeteringen.
 • Je hebt goede coachings- en presentatievaardigheden, dit in zowel het Nederlands als het Engels.
 • Je bent bereid om te reizen naar onze verschillende Biscoff vestigingen in België, de VS en Azië.
Production of Biscoff Sandwich cookie

"Despite the immense growth of the company I still have the feeling to be part of one big family where I can be myself,
while at the same time I’m challenged and supported to further develop my own knowledge and skills."

Testimonial - Tim De Baets

Tim De Baets

Corporate Procurement Manager

Offer

Grijp de kans om deel uit te maken van een ambitieus en gedreven team met een mix van talenten. Als deel van een snelgroeiend internationaal bedrijf krijg je heel wat opleidingen tijdens het werk en doe je nieuwe inzichten op. Je maakt deel uit van een bedrijfscultuur waarin passie, team spirit en open dialoog de belangrijkste drijfveren zijn. Daarbovenop geniet je elke dag van heerlijke koekjes!

Apply for this job
... Or get to know the team

Do you want to be part of a terrific team with the ambition to create small moments of happiness every day? Meet our people, discover their unique skills and get excited to join them in a great work environment.

Meet the team

Share this job